WIJK erger je niet

Als Junior WIJS Adviseurs zijn wij achter ontzettend veel antwoorden gekomen. Tijdens het beantwoorden van iedere vraag ontstond er een discussie tussen de deelnemers. Er werden verschillende antwoorden gegeven en ieder gaf zijn persoonlijke mening of deelde een ervaring. 

Het spel 'WIJK erger je niet' is een cultural probe. Met behulp van een cultural probe kan je op een creatieve manier achter bepaalde zaken komen. Wij zijn gewend op school dat we bijvoorbeeld een enquête maken als we achter bepaalde antwoorden willen komen van mensen. Bij de minor Consumentengedrag 3.0 gebruiken we hiervoor de cultural probe.

'Wijk erger je niet' is een zelf bedacht spel waarin spelers vragen moeten beantwoorden en hun mening mogen geven over de Schildersbuurt en de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Op deze manier kunnen wij erachter komen wat buurtbewoners wel of niet fijn vinden in de wijk en welke fricties zich voordoen. Dit is belangrijk om te weten wanneer er naar een passende oplossing gezocht gaat worden.

 

Hoe werkt het spel?

Alle spelers beginnen het spel bij start. De eerste speler gooit met de dobbelsteen en mag het aantal stappen zetten van de uitkomst van de dobbelsteen. Vervolgens wordt er een kaartje van de stapel gepakt met daarop een vraag. De speler moet deze vraag beantwoorden. De kaart wordt weer onder aan de stapel gelegd en de volgende speler mag met de dobbelsteen gooien.

Wanneer een speler op het vak bij de Martinitoren terecht komt, moet deze speler een beurt over slaan.

De speler die als eerste het vak 'Samen WIJSer!' bereikt, heeft het spel gewonnen.